Κοινωνική Ευθύνη

GasLog: Προσφορά 500.000 ευρώ στο πυρόπληκτο Λύρειο Ίδρυμα


Δωρεά 500.000 ευρώ στο Λύρειο Ίδρυμα, το οποίο επλήγη από τη φονική πυρκαγιά, προσφέρει η διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) GasLog Ltd.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της η εταιρία, επιθυμώντας να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών της πυρκαγιάς, αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που υπέστη.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Λυρείου Ιδρύματος, με την προσφορά των 500.000 ευρώ, θα προχωρήσει σε αγορά οχημάτων για τη μετακίνηση των παιδιών και του προσωπικού, καθώς και μηχανημάτων για την καλλιέργεια της γης

Το Λύρειο είναι μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1967 και χρηματοδοτείται από ιδιωτικές δωρεές, ενώ ελέγχεται διοικητικά από την Εκκλησία της Ελλάδος. Το ίδρυμα παρέχει στέγη σε ορφανά παιδιά και τα βοηθάει να ανελιχθούν και να ενταχθούν στην κοινωνία ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GasLog, Paul Wogan, δήλωσε σχετικά πως «εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, της διοίκησης και των εργαζομένων της GasLog, και ως εταιρεία που λειτουργεί από την Ελλάδα, θα ήθελα, τη δύσκολη αυτή στιγμή, να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μας προς όλους εκείνους που έχουν πληγεί από αυτή την τραγωδία και προς την τοπική κοινότητα».

«Ευελπιστούμε ότι η δωρεά της Εταιρείας προς το Λύρειο θα συμβάλει στο να μετριάσει τις επιπτώσεις της καταστροφής στα παιδιά και θα βοηθήσει το Ίδρυμα να συνεχίσει το αξιοθαύμαστο έργο του», πρόσθεσε ο CEO της GasLog.