Ελλάδα

Επέμβαση της αστυνομίας σε γάμους με εκατοντάδες καλεσμένους


Συνεχίζονται οι γαμήλιες δεξιώσεις με εκτατοντάδες καλεσμένους, παρά τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί. Στην Αχαΐα και στην Κρήτη είχαν προγραμματιστεί δύο τραπέζια με καλεσμένους πολλοί περισσότερους από όσους αφήνουν τα μέτρα και με την αστυνομία να επεμβαίνει. Στην μεν πρώτη περίπτωση επέβαλε πρόστιμα και προέβη σε σύλληψη, στη δε δεύτερη απέτρεψε την υπερσυγκέντρωση.

Αχαΐα

Με πρόστιμο 3.000 ευρώ και κίνηση διαδικασίας αυτοφώρου για τον πεθερό, απάντησε η αστυνομία σε γλέντι γάμου στην Κάτω Αχαΐα, όπου παρευρίσκονταν 450 καλεσμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι όπου εξελισσόταν το γαμήλιο γλέντι μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και αφού διαπίστωσαν οτι οι καλεσμένοι είχαν στην κυριολεξία γεμίσει τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της κατοικίας και χωρίς να υπάρχουν, εκτός του συνωστισμού, τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό, βεβαίωσαν τις παραβάσεις και συνέλαβαν τον πεθερό.

Να σημειωθεί πως για την διακρίβωση και την αντιμετώπιση του περιστατικού εξελίχθηκε οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας με συνδρομή δυνάμεων και από την Πάτρα.

Κρήτη

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιστρατεύτηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα Χανιά, για να αποτρέψουν γαμήλιο γλέντι στο οποίο επρόκειτο να συμμετέχουν -σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν οι Αρχές- πάνω από 1.500 καλεσμένοι.

Ειδικότερα, μετά από πληροφορίες ότι ο γάμος επρόκειτο να προχωρήσει κανονικά, χωρίς τον περιορισμό των ατόμων που έχει επιβληθεί λόγω της πανδημίας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν για να εμποδίσουν το γλέντι, πριν καν ξεκινήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του haniotika-nea.gr, από νωρίς το απόγευμα, τζιπ της αστυνομίας βρίσκονταν στο δρομάκι που οδηγούσε στο εκκλησάκι όπου τελέστηκε το μυστήριο, σε περιοχή της δημοτικής ενότητας Γεωργιούπολης ώστε να ελέγξουν ότι δεν θα περνούσαν παραπάνω καλεσμένοι. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις παρατάχθηκαν γύρω από τον χώρο που θα φιλοξενούσε το γλέντι, στο οποίο μάλιστα θα τραγουδούσε γνωστός Κρητικός καλλιτέχνης. Τελικά, το γλέντι δεν πραγματοποιήθηκε, χωρίς να χρειαστεί να επιβληθούν ποινές ή να γίνουν συλλήψεις.