Διεθνή

Γαλλία: Στο 3,1% ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο - Οριακή ανάπτυξη το δ΄τρίμηνο


Στο 3,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο στη Γαλλία, λόγω των αυξημένων τιμών της ενέργειας, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας.  Εξάλλου η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε οριακά το τελευταίο τρίμηνο του 2023, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 3,6% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, έναντι αύξησης 5,7% τον Ιανουάριο.

ανάπτυξη

 Η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε οριακά το τελευταίο τρίμηνο του 2023, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ειδικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, αναπτύχθηκε κατά 0,1% το τελευταίο τρίμηνο του 2023, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία, αναθεωρώντας ανοδικά την αρχική μέτρηση που ήταν για μηδενική μεταβολή.

Για το 2023 συνολικά το γαλλικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 0,9%, επιβραδύνοντας σημαντικά από το 2022 όταν είχε αναπτυχθεί κατά 2,5%.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένει το γαλλικό ΑΕΠ να αναπτυχθεί κατά 0,9% το 2024. Η γαλλική κυβέρνηση από την πλευρά της αναθεώρησε καθοδικά την εκτίμηση της για την πορεία της οικονομίας, στο 1% από 1,4% προηγουμένως. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα