Οικονομία

Γ. Τσίπρας: Οικονομική διπλωματία για προσέλκυση επενδύσεων και εξαγωγές


Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγει ένας νέος κύκλος για την ελληνική οικονομία και η προσπάθεια πρέπει τώρα να επικεντρωθεί στην προσέλκυση επενδύσεων, την προώθηση εξαγωγών και την ενίσχυση των τουριστικών ροών, επισημαίνει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ Γιώργος Τσίπρας, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η οικονομική διπλωματία.

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι η ελληνική οικονομική διπλωματία πρέπει να αναδιοργανωθεί και να γίνει αποτελεσματικότερη, προκειμένου να ανοίξει δρόμους για τις ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις σε αγορές εκτός ΕΕ, πρωτίστως στην Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν, τις αραβικές χώρες και την Ινδία.

Μιλώντας ειδικότερα για την προοπτική των εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων, επισήμανε πως "αν οργανωθούμε περισσότερο ως Δημόσιο και σε συνέργεια του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, έχουμε μεγάλες δυνατότητες να αυξήσουμε τις εξαγωγές, αλλά και να αναπροσανατολίσουμε όλη την παραγωγή στο πλαίσιο μιας παραγωγικής ανασυγκρότησης προς την εξωστρέφεια".

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις