Χρηστικά

Fuel Pass 2: Τι αλλάζει στην επιδότηση καυσίμων


Ο ωφέλιμος και πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος που προέκυψε τον Μάιο, από την είσπραξη 300 εκατ.ευρώ εσόδων πάνω από τον ορισθέντα στόχο του προϋπολογισμού, θα χρησιμοποιηθεί επί το πλείστον-όπως έγινε γνωστό χθες- στην αναχαίτιση των ανατιμήσεων στα καύσιμα.

Ο δεύτερος γύρος του Fuel Pass, της επιδότησης δηλαδή που έλαβαν πάνω από 2 εκατ.πολίτες, θα περιλαμβάνει μεγαλύτερα ποσά, περισσότερους δικαιούχους και  διάρκεια εφαρμογής του θα φτάσει τους τρεις μήνες. Ειδικότερα το νέο πακέτο μέτρων για τα καύσιμα θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και η επιδότηση θα είναι ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με τα 30-50 ευρώ που δίδονται έως τώρα. Κατά πληροφορίες στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπου η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και προσεγγίζει με γοργούς ρυθμούς τα 3 ευρώ, η επιδότηση θα ξεπεράσει τα 60 ευρώ.

Μια από τις σημαντικές μεταβολές που θα λάβουν χώρα είναι και η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων για την ένταξη στην επιδότηση. Επί της ουσίας θα ανοίξει η «βεντάλια» των δικαιούχων, έτσι ώστε περισσότεροι πολίτες (υπολογίζονται στα 3 εκατ.) να μπορούν να λάβουν την επιδότηση.

Επίσης στο πακέτο των μέτρων για τα καύσιμα περιλαμβάνεται η συνέχιση της επιδότησης που εφαρμόζεται σήμερα για το ντίζελ κίνησης, με ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί από τα 0,12 ευρώ το λίτρο που δίνονται στην αντλία. Επιπροσθέτως, αναμένεται να υπάρξει αύξηση της κρατικής επιδότησης για τις άγονες γραμμές, με απώτερο στόχο να περιοριστεί η ανοδική τάση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα