Υγεία

ΦΣΘ: Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η πώληση συμπληρωμάτων σε γυμναστήρια


Ως "επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία" χαρακτηρίζει την πώληση βιταμινών, σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής από τα ιδιωτικά γυμναστήρια και τις ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο ΦΣΘ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε τονίζει πως "εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στο άρθρο 74, παράγραφος 3, του  νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και επιτρέπει την πώλησή τους από τους παραπάνω χώρους".

"Είναι εγκληματική η πρόθεση υπαγωγής της αρμοδιότητας για αυτά τα σκευάσματα από το υπουργείο Υγείας στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Η συγκεκριμένη διάταξη θέτει σε κίνδυνο την υγεία όσων αθλούνται και κυρίως των εφήβων, καθώς επιτρέπει τη χορήγηση των βιταμινών, των σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής χωρίς την έγκριση και την εποπτεία ενός επιστήμονα υγείας. Τα συμπληρώματα διατροφής προσομοιάζουν με τα φάρμακα, καθώς έχουν συγκεκριμένες ιδιότητες, ανεπιθύμητες ενέργειες και αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και σκευάσματα. Συνεπώς πρέπει να χορηγούνται μόνο διά χειρός φαρμακοποιού. Ζητούμε την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης αυτής διάταξης", καταλήγει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις