ΕΥΖην

Φωτογραφία από τη σύλληψη του David Bowie το 1976 στη Νέα Υόρκη πωλήθηκε σε δημοπρασία


Εμβληματική φωτογραφία του David Bowie από τη σύλληψή του, το 1976 πωλήθηκε σε δημοπρασία στην τιμή των 4.500 ευρώ.

«Μια πρωτότυπη φωτογραφία του David Bowie από το 1976», ανέφερε η περιγραφή του οίκου δημοπρασιών Ewbank's Auctions στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην οποία εκτιμώμενη τιμή ήταν τα 1.700 ευρώ.

«Το 1976 ο David Bowie συνελήφθη μαζί με τον Iggy Pop στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών. Τους ζητήθηκε να προσέλθουν στο αστυνομικό τμήμα την επόμενη μέρα. Αυτή είναι φωτογραφία του David Bowie στο αστυνομικό τμήμα, σε πρωτότυπο χαρτί kodak, 9,5 x 9,5 cm.» σημειώνεται.

Επιπλέον αναφέρεται πώς περιήλθε η φωτογραφία στην κατοχή του πωλητή της. O αστυνομικός που πήρε δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογράφισε τον David Bowie την έδωσε στον κάτοχό της προσωπικά ως γαμήλιο δώρο, καθώς ήξερε ότι ήταν θαυμαστής του τραγουδιστή.

Ο πωλητής έχει στην κατοχή του αυτή τη φωτογραφία για 46 χρόνια και την κρατούσε κρυμμένη με ασφάλεια.

Η φωτογραφία σήμανσης είναι σε πολύ καλή κατάσταση για την παλαιότητά της. Είναι ασπρόμαυρη και απεικονίζει τον 28χρονο Μπάουι με κοστούμι και ξανθά μαλλιά. Το πρόσωπό του είναι ανέκφραστο, καθώς κρατά ψηλά την πινακίδα του αστυνομικού τμήματος.

Η σύλληψη έγινε τον Μάρτιο του 1976 μετά από συναυλία στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης. Οι David Bowie και Iggy Pop και μερικοί από τους φίλους τους συνελήφθησαν για κατοχή μαριχουάνας τις πρώτες πρωινές ώρες σε κοντινό ξενοδοχείο.

Εκείνη την εποχή, η κατοχή μαριχουάνας θα μπορούσε να επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και 15 έτη. Αλλά σύμφωνα με παλιά δημοσιεύματα εφημερίδων, ο θρυλικός τραγουδιστής και οι φίλοι του αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ο David Bowie πλήρωσε εγγύηση 2.000 δολαρίων για όλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες απορρίφθηκαν δύο μήνες αργότερα, όταν δικαστήριο επέλεξε να μην απαγγείλει κατηγορίες στον τραγουδιστή και την παρέα του.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα