Αγορές

Φωτιές και Coca-Cola φρενάρουν το χρηματιστήριο


"Μουδιασμένη" και επιφυλακτική η χρηματιστηριακή αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις στο μέτωπο των μεγάλων πυρκαγιών, που προκαλούν τεράστια  οικονομική και οικολογική καταστροφή, επιφέροντας ένα ακόμη πλήγμα στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας.

Απόλυτη συναλλακτική άπνοια επικρατεί στη σημερινή συνεδρίαση και ο τζίρος είναι εξαιρετικά χαμηλός - μόλις 6,2 εκατ. ευρώ σε δύο ώρες συναλλαγών.

 Οι τραπεζικές μετοχές κάνουν ένα ακόμη ανοδικό βήμα, αλλά η υποχώρηση της μετοχής της Coca-Cola (της μεγαλύτερης σε κεφαλαιοποίηση εταιρείας του ΧΑ), αφαιρεί πολλές μονάδες από τους βασικούς δείκτες, κρατώντας τους στο κόκκινο.

Μετοχές και δείκτες

Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες κινούνται στο κόκκινο. Την τελευταία ώρα εκδηλώνεται ανοδική  αντίδραση και οι απώλειες έχουν περιοριστεί.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,20% στις 891,7 μονάδες. Νωρίτερα πήγε μέχρι τις 887,15, σημειώνοντας χαμηλό -0,71%.

Περίπου 0,15% χάνει ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, στις 2.142 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης κινείται ανοδικά και αυτή την ώρα σημειώνει κέρδη περίπου1%. Στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης  είχε βρεθεί στο κόκκινο, υποχωρώντας μέχρι -0,52%.

Στο τραπεζικό ταμπλό Πειραιώς +1,7%, Alpha  +1,1%, Εθνική και Eurobank +0,7%, Attica Bank -2%

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips. προηγούνται ΕλβάλΧαλκορ +1,2%, Τιτάν +1%, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος και ΕΧΑΕ +0,5%. Με τις μεγαλύτερες απώλειες Coca-Cola -2,5%, Motor Oil και Jumbo -1,2%, Ελλάκτωρ -0,7%, ΟΤΕ -0,5%..

 Στα mid caps Πλαστικά Θράκης και Ολυμπιακή Τεχνική +1,8%, ΕΥΑΘ +0,9%, Ιντρακάτ και Ελτον +0,6%.

 Στη μικρή κεφαλαιοποίηση Ιλυδα +8,7%, Intertech +7,7%, Frigoglass +7,2%, Λανακάμ και Βιοσώλ +5,5%, Τζιρακιάν +3,3% με μεγάλο όγκο συναλλαγών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα