ΕΥΖην

Φόρος τιμής στο καρό του Burberry από τον Vicenzo De Cotiis στη νέα μπουτίκ στο Λονδίνο


Με σχάρες φωτισμού και πλακάκια που παραπέμπουν σε σκακιέρα σχεδίασε ο Vicenzo De Cotiis το flagship store του Burberry στο Λονδίνο αποτίοντας φόρο τιμής στο κλασικό καρό του οίκου μόδας.

Η μπουτίκ, η οποία εγκαινιάστηκε τον προηγούμενο μήνα, εκτείνεται σε πάνω από 857 τετραγωνικά, σε τρεις ορόφους.

«Θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα σπιτικό καβούκι, μια οικία όπου τέχνη, κουλτούρα και κόσμος κινούνται μέσα από έναν ευφυή και στιλάτο νεωτερισμό - ο χώρος ως πορτρέτο» εξήγησε ο De Cotiis.

Τα κύρια χρώματα του καρό του οίκου - μπεζ, μαύρο, λευκό και κόκκινο - είναι ενσωματωμένα σε όλο το κατάστημα.

Στο ισόγειο, ένας κυκλικός χώρος είναι αφιερωμένος στην έκθεση της κλασικής καμπαρντίνας του Burberry ενώ τα αξεσουάρ παρουσιάζονται σε υάλινα ερμάρια και λαμπερά ράφια, τα οποία, σύμφωνα με τον De Cotiis, συντελούν στο να γεννήσουν «μια αίσθηση οικειότητας ενώ διατηρούν ταυτόχρονα μια αίσθηση ανοιχτού».

Σκάλα με πλακάκια οδηγεί στους επάνω ορόφους (δείτε video στη σελίδα του οίκου στο Instagram: https://www.instagram.com/p/CRoIOH2I-Qx/ ).

Με αψιδωτά παράθυρα, ο πρώτος όροφος είναι αφιερωμένος στη γυναικεία ένδυση. Σε χώρο με μπεζ τάπητα, μια κατασκευή χρησιμεύει για την έκθεση υποδημάτων και φέρνει στον νου την κλασική αρχιτεκτονική της συνοικίας Knightsbridge.

Στον δεύτερο όροφο, αφιερωμένο στην ανδρική ένδυση, λευκό terrazzo μωσαϊκό και ράγες από γυαλιστερό ανοξείδωτο χάλυβα δημιουργούν αισθητική διάκριση από τον κάτω όροφο, ενώ έπιπλα-γλυπτά είναι στρατηγικά τοποθετημένα στο πάτωμα για να τονίσουν την αρχιτεκτονική ασυμμετρία του χώρου (φωτογραφίες: https://www.instagram.com/p/CRl2T0Zh4jS/).

Η μπουτίκ στο νο 1 της Sloan Street βρίσκεται στο Knightsbridge, στην ίδια συνοικία όπου ο ιδρυτής Thomas Burberry άνοιξε πριν 130 χρόνια το πρώτο κατάστημά του στη βρετανική πρωτεύουσα.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης