Χρηστικά

Φορολογικές δηλώσεις: Το ΥΠΟΙΚ δεν δίνει νέα παράταση


Στοπ στα σενάρια νέας παράτασης στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, βάζουν «πηγές» του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί επιπρόσθετος χρόνος στους φορολογούμενους.

Η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει την Παρασκευή 29 Ιουλίου και ώρα 15:00.

Οι εκπρόσωποι των φοροτεχνικών ζητούν παράταση της υποβολής των δηλώσεων, υπενθυμίζοντας προς τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Οικονομικών, ότι έχουν να διαχειριστούν ένα πολύ μεγάλο όγκο εργασίας, που σχετίζεται μεταξύ άλλων, από τις αιτήσεις για power pass, fuel pass, αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών κτλ.

Επίσης, οι φοροτεχνικοί αλλά και οι υπόλοιπου που ζητούν νέα παράταση, εκφράζουν αμφιβολίες για το αν ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ «αντέξει» τον καταιγισμό υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που θα λάβει χώρα τις επόμενες 17 ημέρες. 

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος παραμένει η 29η Ιουλίου. Αν, μάλιστα, μέχρι την ίδια ημερομηνία καταβληθεί το σύνολο του φόρου, παρέχεται έκπτωση 3% επί του ποσού του φόρου που βεβαιώθηκε. Οι υπόλοιπες δόσεις, θα πληρωθούν κάθε μήνα έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2023.

Εναλλακτικά όσοι επιθυμούν μπορούν να ρυθμίσουν την καταβολή του φόρου εισοδήματος 2022, σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις, μέσω της πάγιας ρύθμισης, οι οποίες θα είναι έντοκες, με επιβάρυνση 0,73% τον μήνα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα