Επιχειρήσεις

Food Halls στις Στοές Ορφέως και Βιβλίου στο παλιό Αρσάκειο


Οργανωμένη αγορά τροφίμων και χώρων εστίασης  στα πρότυπα των ευρωπαϊκών Food Halls θα δημιουργηθεί στις Στοές Ορφέως και Βιβλίου, κάτω από το παλιό Αρσάκειο όπου στεγάζεται τώρα το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Την αξιοποίηση των 65 καταστημάτων και των ελεύθερων χώρων στις Στοές αναλαμβάνει επενδυτικό σχήμα με επικεφαλής τον επιχειρηματία Αρη Κεφαλογιάννη, που πλειοδότησε σε σχετικό διαγωνισμό, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Euro2day.

Το κτιριακό συγκρότημα του Αρσακείου ανήκει στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, η οποία παραχωρεί τη χρήση-αξιοποίηση-εκμετάλλευση  των καταστημάτων με ετήσιο μίσθωμα 1,2 εκατ. ευρώ, συν ποσοστά επί του τζίρου τους.

Το επιχειρηματικό σχήμα των αναδόχων αναλαμβάνει επιπλέον την υποχρέωση να πραγματοποιήσει επενδύσεις 5 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου και την αναδιαρρύθμιση των καταστημάτων.

Επισημαίνεται ότι ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο είναι χαρακτηρισμένο ως «διατηρητέο κτίριο» και ειδικά το Καυταντζόγλειο Μέγαρο ως «διατηρητέο μνημείο».
Η συνολική επιφάνεια των δύο στοών φτάνει τις 10.000 τετραγωνικά μέτρα. Σήμερα τα περισσότερα καταστήματα είναι άδεια – από τα 65 που λειτουργούσαν παρελθόν, παραμένουν σε λειτουργία μόνον 9.