Επιχειρήσεις

Folli Follie: Επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης- Τι προβλέπει


Ενώ οι μεγαλομέτοχοι-ιδιοκτήτες και 14 στελέχη της Folli-Follie βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για σωρεία αδικημάτων που σχετίζονται με τα ψευδή οικονομικά στοιχεία και την κατάρρευση της εταιρείας, σε φάση υλοποίησης μπαίνει το σχέδιο διάσωσης-εξυγίανσης της.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση με την οποία ενέκρινε και επικύρωσε το τροποποιημένο σχέδιο που κατέθεσε η εταιρεία από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Το δικαστήριο απέρριψε τις παρεμβάσεις των βασικών μετόχων της εταιρείας (οικογένεια Κουτσολιούτσου), που ζητούσαν να μην επικυρωθεί η συμφωνία εξυγίανσης, προκειμένου να μη χάσουν τον έλεγχο.

Με τη συμφωνία εξυγίανσης, η Folli Follie απαλλάσσεται από την πλειονότητα των οφειλών της προς τρίτους, εκτός από τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ. Αυτές αναλαμβάνει να αποπληρώσει η OpsCo, η νέα εταιρεία που θα συσταθεί και θα έχει έδρα το Λουξεμβούργο, αποτελώντας τον φορέα επιχειρηματικής δραστηριότητας στη θέση της παλιάς εταιρείας.

Η Folli Follie θα έχει συμμετοχή 10% στην OpsCo, από την οποία θα εισπράττει ετήσια αμοιβή 150.000 ευρώ επί οκτώ χρόνια, για την κάλυψη των λειτουργικών της δαπανών. Στη συνέχεια, θα εισπράττει μέρισμα ως μέτοχος της OpsCo.

 Το επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει για φέτος ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της νέας Folli Follie θα είναι 84 εκατ. ευρώ (από 204 εκατ. το 2019). Τα επόμενα χρόνια ως το 2029 θα ανέρχεται σε 235- 242 εκατ. ευρώ το διάστημα 2022-2029.

Οι εκτιμώμενες ζημίες για το 2021 τοποθετούνται σε 20 εκατ. ευρώ. Για τα επόμενα χρόνια έως το 2029 προβλέπονται ετήσια κέρδη 115 εκατ. ευρώ μετά από φόρους

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης