Πολιτική

Φοιτητές του DEREE στον διεθνή διαγωνισμό debate του Athens Democracy Forum


Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.30 θα πραγματοποιηθεί στην Παλαιά Βουλή ο διεθνής φοιτητικός διαγωνισμός debate, με θέμα «Η Μυθολογία της Δημοκρατίας», στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum, του θεσμού που καθιέρωσαν οι International New York Times πριν από δύο χρόνια, υπό την αιγίδα του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία (UNDF).

Στο debate θα συμμετέχουν 7 ομάδες από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας, ανάμεσά τους το Princeton, το Cambridge και το Oxford. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν στο διαγωνισμό δύο σπουδαστές του DEREE – The American College of Greece, ο Βασίλης Γκούμας και ο Πέτρος Παρασκευόπουλος. Το θέμα του debate είναι η «Μυθολογία της Δημοκρατίας» και κάθε ομάδα θα κληθεί να επιχειρηματολογήσει υπέρ ενός σχετικού ζητήματος που θα της δοθεί. Ο Paul Krugman, νομπελίστας οικονομολόγος και πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Princeton και άλλοι εκλεκτοί ειδήμονες θα κρίνουν τη ρητορική ικανότητα και την επιχειρηματολογία των ομάδων. 

Το Athens Democracy Forum, το οποίο έχει αναδειχθεί σε σύμβολο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δημοκρατίας και λαμβάνει χώρα κάθε Σεπτέμβριο στη Στοά του Αττάλου στην Αρχαία Αγορά – όπου γεννήθηκε η δημοκρατία – καθώς και σε άλλα σημεία της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 13-15 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται να φιλοξενήσει σπουδαίες προσωπικότητες παγκοσμίως, που θα συναντηθούν στην αρχαία Αγορά για να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις τέσσερις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημοκρατία σήμερα: την καθολικότητα της φιλελεύθερης Δημοκρατίας, την αυξανόμενη ανισότητα στον κόσμο, τον θρησκευτικό εξτρεμισμό και τους κινδύνους και τις ευκαιρίες πίσω από τις νέες τεχνολογίες. Ανάμεσα στους ομιλητές συγκαταλέγονται ο διαπρεπής νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman, η Αυτού Μεγαλειότης Αγά Χαν που θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία, αλλά και προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται σε διάφορα πεδία, όπως ο επενδυτής και πολιτικός επιστήμονας Eric X. Li και ο καλλιτέχνης Jeff Koons. 

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υποστηρίζει ενεργά ως εκπαιδευτικός συνεργάτης το Athens Democracy Forum, όπως και κάθε πρωτοβουλία που τοποθετεί την Ελλάδα στο κέντρο του παγκόσμιου χάρτη ως κοιτίδα πολιτισμού, δημοκρατίας και εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων, το Κολλέγιο θα φιλοξενήσει τους φοιτητές που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό debate στην Αγία Παρασκευή, ενώ σπουδαστές του DEREE θα αναλάβουν να ξεναγήσουν τους φιλοξενούμενους στην πόλη-γενέτειρα της δημοκρατίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Athens Democracy Forum, το πρόγραμμα, τους ομιλητές και τα θέματα που θα συζητηθούν μπορείτε να βρείτε στο: www.athensdemocracyforum.com.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις