Πολιτική

Φίλης: Η κυβέρνηση λειτουργεί σαν delivery κολεγίων


Επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αναφορικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που συζητείται, σήμερα, στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε: Με το νομοσχέδιο υποβαθμίζονται τα πανεπιστήμια. Στην ουσία, μειώνεται η ήδη προβληματική χρηματοδότησή τους, κλείνουν τμήματα που έπρεπε να ανοίξουν και το σημαντικότερο, αναγνωρίζονται «από το παράθυρο», τα κολέγια ως ισότιμα με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια. Πρόκειται για μια ρύθμιση, που δεν την επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά την επιλέγει και την επιβάλλει η κυβέρνηση, η οποία λειτουργεί ως delivery των κολεγίων", σημείωσε.

"Έχει ξεσηκωθεί ο εκπαιδευτικός κόσμος, οι πανεπιστημιακοί, οι φοιτητές, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ. Είναι μια ρύθμιση έξω από το πλαίσιο των επαγγελματικών προσόντων στην Ελλάδα, που έχει αναγνωρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση", επεσήμανε ο κ. Φίλης.

"Το τονίζω. Δεν μας την επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση την επιλέγει και την επιβάλλει εις βάρος των δικαιωμάτων των νέων παιδιών, εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης", κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.