ΕΥΖην

Φεστιβάλ Νάξου: Ο WD μετατρέπει σε art gallery το δημόσιο χώρο


"Unruly Days" στο εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στο Αλυκό και "Around & About" στον Πύργο Μπαζαίου

Ο καλλιτέχνης WD (Wild Drawing) μετά από τρία χρόνια επιστρέφει στη Νάξο, αυτή τη φορά ως επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Νάξου 2018. Στο solo project με τίτλο Unruly Days (Απείθαρχες Μέρες) ο WD παρουσιάζει μια σειρά τοιχογραφιών στο ίδιο σημείο που μας είχε αφήσει και τα έργα του το 2015, στο εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στο Αλυκό της Νάξου.

Ο WD ξανα-εμπνέεται από το μοναδικό σκηνικό του εγκαταλειμμένου συγκροτήματος, μετατρέποντας το σε μια “open gallery” με τη δύναμη που μόνο η Τέχνη στο Δημόσιο Χώρο έχει. Τέχνη ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους. Τέχνη που επικοινωνεί άμεσα, γίνεται σημείο αναφοράς και τελικά αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. 

WD, The Birds, Νάξος

Αυτό που ενώνει τα έργα του WD στο Unruly Days, είναι ο πειραματικός χαρακτήρας τους, η ελεύθερη δημιουργία του καλλιτέχνη και η συνομιλία του με το χώρο.

Παράλληλα και μέχρι 27 Σεπτεμβρίου, συνεχίζεται η έκθεση “Around & About με ζωγραφικά έργα του WD στον Πύργο Μπαζαίου.   

Μια διαφορετική ανάγνωση του Around and About (Στη Νάξο Πέριξ) στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Νάξου. Μια επιτόπια εικαστική εγκατάσταση, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα σε αυτή τη μορφή: ένας καλλιτέχνης δημιουργεί πολλαπλές τοιχογραφίες σε ένα σημείο μεταμορφώνοντας το σε μια υπαίθρια γκαλερί.

O WD (Wild Drawing) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπαλί της Ινδονησίας κι έχει πτυχία στις Καλές Τέχνες και στις Εφαρμοσμένες Τέχνες. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις κι έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ή graffiti / street art φεστιβάλ, σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική.

Το καλλιτεχνικό και κοινωνικό του background Ανατολής - Δύσης συνδυάζεται με μοναδικό τρόπο κι αυτό είναι που κάνει τα έργα του ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα. Η δουλειά του που χαρακτηρίζεται από στοιχεία ρεαλισμού, κυρίως αναμορφική, είναι επηρεασμένη από Comics, Graphic Novels και Fantasy Art ενώ κοινωνικά φαινόμενα, lifestyle, φύση και τέχνη αποτελούν πηγές έμπνευσής του.

Αυτό που αγαπάει στο δρόμο είναι η ελευθερία έκφρασης, η επικοινωνία του με τον κόσμο και βέβαια το γεγονός ότι η Street Art είναι προσβάσιμη στον οποιοδήποτε χωρίς κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτισμικούς ή άλλους περιορισμούς. Επιπλέον, μέσα από τη δουλειά του στο δρόμο έχει την ευκαιρία μιλήσει για το μεγάλο θέμα της επανοικειοποίησης του Δημόσιου Χώρου.

Όλα αυτά αντισταθμίζουν τον εφήμερο χαρακτήρα της τέχνης του - αν τον ενδιέφερε να κάνει έργα που να αντέχουν στο χρόνο, θα έκανε μόνο πίνακες.

Ο WD ζει κι εργάζεται στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Τέχνη