Ελλάδα

Φέσσας: Ο στόχος υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης απαιτεί ικανές ηγεσίες


«Σήμερα δεν ζούμε άλλη μία περίοδο αλλαγών, αλλά την αλλαγή μιας περιόδου» που απαιτεί «εμπνευσμένες ηγεσίες, με βούληση, γνώση και αποφασιστικότητα, καλούς manager αλλά και κοινωνική ευαισθησία» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, χαιρετίζοντας τις εργασίες του 11ου CEO Summit της ΕΕΔΕ που πραγματοποιείται σήμερα, με θέμα: «Τι ηγεσία θέλουμε;».

Ο κ. Φέσσας επισήμανε ότι η εθνική οικονομία έχει αρχίσει μεν να ανακάμπτει, καθώς οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν κόσμο και αμείβουν καλύτερα τους εργαζομένους, όσο τους επιτρέπει η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας. Ταυτόχρονα ωστόσο, η κρίση αφήνει πίσω της μια βαριά κληρονομιά, έχοντας μεγεθύνει παλιά διαρθρωτικά προβλήματα και έχει δημιουργήσει νέα. «Η δουλειά που πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης και να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, προφανώς δεν σταματά εδώ. Και μας αφορά όλους. Τους επιχειρηματίες, τα στελέχη μας, τους ανθρώπους του πνεύματος, τη Δικαιοσύνη και φυσικά τους πολιτικούς. Απαιτεί μια εθνική κινητοποίηση» τόνισε ο κ. Φέσσας.  

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από σημαντικές προκλήσεις, όπως τον αναδυόμενο εμπορικό προστατευτισμό, την άνοδο του εθνολαϊκισμού που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις διευρυνόμενες ανισότητες. «Συνεπώς, κοινός στόχος της πολιτικής, δικαστικής, επιχειρηματικής, συνδικαλιστικής και πνευματικής ηγεσίας της χώρας μας, πρέπει να είναι η δημιουργία μιας ανοικτής, ανταγωνιστικής οικονομίας, που θα άρει τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, ώστε να προσελκυστούν επενδύσεις που θα φέρουν σταθερές και καλά αμειβόμενες δουλειές και ευημερία στους Έλληνες» κατέληξε ο κ. Φέσσας.