Οικονομία

Φέσσας/ΣΕΒ: Χρειαζόμαστε ανοικτή και ανταγωνιστική οικονομία


Η εθνική οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει, αλλά η κρίση αφήνει βαριά κληρονομιά, έχοντας μεγεθύνει παλιά διαρθρωτικά προβλήματα και δημιουργώντας νέα, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας στο 11ο CEO Summit της ΕΕΔΕ.

«Τώρα πρέπει να βελτιώσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης και να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας», είπε ο  πρόεδρος του ΣΕΒ. «Η προσπάθεια αυτή μας αφορά όλους. Τους επιχειρηματίες, τα στελέχη μας, τους ανθρώπους του πνεύματος, τη Δικαιοσύνη και φυσικά τους πολιτικούς. Απαιτεί εθνική κινητοποίηση»

  Ο κ. Φέσσας επισήμανε ότι «η εθνική οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει. Οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν κόσμο και αμείβουν καλύτερα τους εργαζομένους όσο τους επιτρέπει η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας».

Αναφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από σημαντικές προκλήσεις, όπως τον αναδυόμενο εμπορικό προστατευτισμό, την άνοδο του εθνολαϊκισμού που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις διευρυνόμενες ανισότητες.

«Συνεπώς, κοινός στόχος της πολιτικής, δικαστικής, επιχειρηματικής, συνδικαλιστικής και πνευματικής ηγεσίας της χώρας μας, πρέπει να είναι η δημιουργία μιας ανοικτής, ανταγωνιστικής οικονομίας, που θα άρει τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, ώστε να προσελκυστούν επενδύσεις που θα φέρουν σταθερές και καλά αμειβόμενες δουλειές και ευημερία στους Έλληνες», κατέληξε ο κ. Φέσσας.