Οικονομία

Fed: Εξασθενεί ο αντίκτυπος Τραμπ στην οικονομία των ΗΠΑ


Την ανάγκη να επιδείξει υπομονή κατά τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, κάνοντας σταδιακά βήματα, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Fed, Ρόμπερτ Κάπλαν, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως η οικονομία της χώρας θα δείχνει πολύ διαφορετική, το πρώτο μισό του 2019, καθώς θα αρχίσει να εξασθενεί ο αντίκτυπος από τις φορολογικές περικοπές της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Κάπλαν, όπως αναφέρει το Marketwatch, τόνισε: «Πιστεύω υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα, η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται, βλέπω κάποιους τομείς που είναι ευαίσθητοι στα επιτόκια να δείχνουν μια αδυναμία», προσθέτοντας πως «είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα, αλλά ένα από τα βασικά εργαλεία που έχουμε ως κεντρική τράπεζα είναι η υπομονή και πιστεύω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο αυτό».

Εν συνεχεία, υπογράμμισε ότι είναι «πολύ πιθανό η οικονομία να δείχνει πολύ διαφορετική το πρώτο μισό του 2019, καθώς θα αρχίσει να εξασθενεί ο αντίκτυπος από τις φορολογικές περικοπές της κυβέρνησης Τραμπ».

«Η αντιστροφή της καμπύλης των επιτοκίων δείχνει ότι οι προσδοκίες για τη μελλοντική ανάπτυξη είναι υποτονικές», κατέληξε ο υπογράμμισε ο πρόεδρος της Federal Reserve.