Πολιτική

Φάμελλος: Για το μέλλον μας ψηφίζουμε, όχι μόνο για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δηλώσεις του ο κ. Φάμελλος τόνισε:

«Είναι μια ημέρα Δημοκρατίας και μια μέρα προόδου. Με μεγάλη χαρά σήμερα σε όλη την Ελλάδα τα εκλογικά κέντρα και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποδέχονται παλιά και νέα μέλη για να επιλέξουμε την επόμενη ηγεσία και να ξεκινήσουμε την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί χρειαζόμαστε στη χώρα μας ένα αριστερό οικολογικό και προοδευτικό κόμμα που να μπορεί να δώσει μια πρόταση διεξόδου από την μεγάλη κρίση που ζούμε. Και να δώσει μια πρόταση κυβερνητικής λύσης, όχι μόνο για ισχυρή αντιπολίτευση για να διεκδικεί τα δικαιώματα της κοινωνίας αλλά για να προτείνει και μεγάλες μεταρρυθμίσεις για να κάνει τη ζωή μας πιο ασφαλή πιο προοδευτική και με μεγαλύτερη προκοπή.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε χθες στην έκθεση τι έγινε την προηγούμενη τετραετία. Σύγχυση αρμοδιοτήτων, μετάθεση ευθυνών και δυστυχώς ένα εκτεταμένο κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία.

Χρειαζόμαστε να υπάρχει μια δίκαιη κοινωνία και μια ισχυρή πολιτεία. Και ισχυρή πολιτεία σίγουρα δε χρειάζεται τις ιδιωτικοποιήσεις ή τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που δημιουργεί συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, είτε στην ακρίβεια είτε στην πολιτική προστασία. Δεν ακούσαμε τίποτα για τα υπερκέρδη, τίποτα για την αισχροκέρδεια, δεν ακούσαμε τίποτα για μια δημοκρατική ισχυρή πολιτεία. Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε μια ισχυρή δημοκρατική πολιτεία, αυτό που είναι το και το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Πρέπει να ζούμε καλύτερα και ο κ. Μητσοτάκης δεν το εξασφαλίζει.

Η επόμενη μέρα θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατό και ανανεωμένο. Γιατί αυτό είναι το στοίχημα να έχουμε μια καινούργια ηγεσία και ένα νέο κόμμα και μια πιο ισχυρή πολιτική πρόταση. Γιατί πράγματι είχαμε σοβαρά θέματα να λύσουμε και εμείς. Και έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος παρότι ήταν θερινή περίοδος, και είχαμε τα προβλήματα των πυρκαγιών και των πλημμυρών. Οι πέντε υποψήφιοι κατέθεσαν σοβαρές προτάσεις, έχουν μπει στη ζωή του κόμματος, είναι σημαντικό ότι και η κοινωνία ενδιαφέρθηκε για τις υποψηφιότητες. Προφανώς όλα αυτά δεν τελειώνουν σε μια μέρα, ούτε λύνονται μόνο από την επιλογή του νέου ή της νέας προέδρου. Θα χρειαστούμε το έκτακτο συνέδριο για να διατυπωθούν όλα αυτά και σε πολιτικό λόγο.

Το βασικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και από τα κάτω προς τα πάνω θα επανεκκινήσουμε. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Και το πρώτο βήμα είναι οι δημοτικές εκλογές να δώσουμε ένα μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη να έχουμε μια πιο ασφαλή κοινωνία και μια αυτοδιοίκηση που θα ενδιαφέρεται για τον τόπο και όχι για το κόμμα.

Θεωρώ ότι υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα συμμετοχή. Απευθύνω ένα κάλεσα. Οι κάλπες ανοιχτές μέχρι τις 8. Μπορεί να έρθουν και παλιά και νέα μέλη, οποιοσδήποτε οποιαδήποτε συμπολίτης μας να έρθουν να ψηφίσουν, να γραφτούν μέλη και να επιλέξουν την επόμενη μέρα όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά της Ελλάδας. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει για να ζούμε καλύτερα. Για το μέλλον μας ψηφίζουμε, όχι μόνο για τη θέση του Προέδρου».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις