Επιχειρήσεις

Facebook: Επανήλθαν οι χρήστες, ανέβηκε 20% η μετοχή


Ο ημερήσιος αριθμός χρηστών του Facebook ανέκαμψε μετά τη "βουτιά" που σημείωσε στις αρχές του έτους και η εταιρεία του ανακοίνωσε κέρδη πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών. Αυτό είχε άμεσο αντίκτυο στην τιμή της μετοχής, που σημείωσε άνοδο 20%.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ εκτελεστικός διευθυντής της Meta (εταιρείας του Facebook) δήλωσε ότι η εταιρία θα μειώσει τα κόστη της, πραγματοποιώντας παράλληλα επενδύσεις σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση του περιεχομένου και των διαφημίσεων.

Τα κέρδη της Meta ανήλθαν σε 2,72 δολάρια (2,58 ευρώ) ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μέσο όρο κερδών 2,56 δολάρια (2,43 ευρώ).

Οι ενεργοί χρήστες του Facebook (DAU) που αποτελούν ένα ουσιαστικό δεδομένο για τους διαφημιστές καταγράφηκαν στα 1,96 δισεκατομμύρια. Οι ενεργοί χρήστες σε μηνιαία βάση καταγράφηκαν στα 2,94 δισεκατομμύρια, χαμηλότερα από την πρόβλεψη της Wall Street, κατά 30 εκατομμύρια χρήστες.

Η Meta έχασε περίπου το 50% της χρηματιστηριακής αξίας της από την αρχή της χρονιάς, μετά μία απογοητευτική αναφορά κερδών τον Φεβρουάριο, όταν οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες του Facebook μειώθηκαν για πρώτη φορά. Τα στοιχεία Φεβρουαρίου προδιέγραφαν ένα απογοητευτικό τρίμηνο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Facebook