Ελλάδα

Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες- Άρχισαν οι ρίψεις από εναέρια μέσα


Μετά από μια δύσκολη νύχτα, με το πρώτο φως της μέρας άρχισαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα  και πλέον υπάρχουν ελπίδες ότι σήμερα (14/8) θα περιοριστεί η  μεγάλη φωτιά της Εύβοιας που καταστρέφει παρθένο δάσος από τα ξημερώματα της Τρίτης (13/8).

Όλη τη νύχτα, ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν τιτάνια μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά. Το θετικό είναι πως οι άνεμοι στην περιοχή σήμερα δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

Ήδη αεροπλάνα Καναντέρ και ελικόπτερα Έρικσον έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις, ενώ στη μάχη μπαίνουν και δυο αεροπλάνα από την Ιταλία.

Η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη δήλωσε νωρίς το πρωί ο Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων. Πλέον, τα ενεργά μέτωπα είναι δυο: στην Πλατάνα και στην περιοχή Κοκκαλά, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τα Ψαχνά. Στο τρίτο μέτωπο υπάρχουν μόνο αναζωπυρώσεις.

Όλο το βράδυ οι πυροσβέστες πάλευαν με τις αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με τον Γιώργο Ψαθά κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται ουσιαστικά αποτελέσματα. Η φωτιά που ξεκίνησε στις 03:10 τα ξημερώματα της Τρίτης έχει κάψει πυκνό δάσος Natura, καταφύγιο άγριας ζωής. Τα στρέμματα δάσους που έχουν καεί είναι χιλιάδες αλλά ακριβής εκτίμηση δεν μπορεί να γίνει ακόμα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημαντική εξασθένιση των ανέμων περιμένουμε τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 14/8.

Διαβάστε επίσης