Πολιτική

Ευθεία επίθεση Σαμαρικών κατά Μητσοτάκη


Νέες βολές κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του περιβάλλοντός του εξαπέλυσε η Σαμαρική πτέρυγα, δίνοντας συνέχεια στην εσωκομματική αντιπαράθεση, που εκφράστηκε για πρώτη φορά δημόσια με αφορμή τον διορισμό της Γιάννας Αγγελοπούλου στην επιτροπή για το 2021.

Διαπιστώνεται δε, κλιμάκωση της επίθεσης, με τα πυρά να στρέφονται ευθέως και κατά του ίδιου του πρωθυπουργού. Πλέον καθίσταται σαφές ότι υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα στη ΝΔ, που εδράζεται στις διαφωνίες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για επιλογές του Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ δεν είναι εύκολο να προσδιοριστούν αφενός οι επιπτώσεις του και αφετέρου η εξέλιξή του.  

Η ιστοσελίδα antinews.gr που πάγια εκφράζει τις θέσεις Σαμαρά ξαναχτύπησε με ανάρτηση υπό τον τίτλο «Tύφλα να’ χει… ο Τσίπρας», στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «Χρειάστηκε μόλις ένας μήνας για να καταρρεύσει το προσωπείο του δήθεν ηθικού ηγέτη που έψαχνε απεγνωσμένα η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες». 

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα αφορμή για την οξεία κριτική αποτέλεσε η τοποθέτηση του Κ. Ζούλα, διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού στην προεδρία της ΕΡΤ. 

Το κείμενο του Αntinews είναι το ακόλουθο: 

«Χρειάστηκε μόλις ένας μήνας για να καταρρεύσει το προσωπείο του δήθεν ηθικού ηγέτη που έψαχνε απεγνωσμένα η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

Δυστυχώς όσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοπιάζει να μας πείσει για το αντίθετο μέσω των κυβερνητικών επικοινωνιακών πομφολύγων που αναπαράγονται σε εκνευριστικό βαθμό από φιλικά ΜΜΕ, η πραγματικότητα δεν διαστρεβλώνεται.

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες, η νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει αυτό που γράφαμε τις προάλλες. Ότι πρόκειται για... συριζαίους με γραβάτες.

Και το μόνο που κάνουν είναι να στήνουν κι αυτοί όπως οι προηγούμενοι το δικό τους καθεστώς στελεχωμένο από δικά τους παιδιά.

Με το που ο Μητσοτάκης και η παρέα του έκατσαν στις αναπαυτικές καρέκλες της εξουσίας αίφνης ξέχασαν τις πομπώδεις προεκλογικές υποσχέσεις περί αριστείας, αξιοκρατίας, διαφάνειας και καταπολέμησης του νεποτισμού.

Η αρχή έγινε από τον ίδιο, ο οποίος πήρε για δεξί του χέρι στο Μαξίμου τον ανηψιό του.Ακολούθησε η διατήρηση του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, που υποτίθεται ότι θα καταργούσε.

Έπειτα είδαμε τοποθετήσεις «κολλητών» υπουργών σε διευθυντικές θέσεις, όπου μπροστά τους ο Καρανίκας είναι τέρας μορφώσεως.Επιπρόσθετα τοποθετήθηκαν είτε ως υπουργοί είτε ως γραμματείς διάφοροι διαχρονικοί υποστηρικτές της Αγίας Οικογένειας.

Και για κερασάκι στην τούρτα ο Μητσοτάκης μας επιφύλασσε την πρότασή του για την ΕΡΤ. Επιτέλους... η αξιοκρατία χτυπάει κόκκινο στην ΕΡΤ!!! Έλεος, ούτε ο Τσίπρας δεν τόλμησε να προτείνει για την ηγεσία της ΕΡΤ τον πρώην επικεφαλής του γραφείου Τύπου του κόμματός του.

Ο Μητσοτάκης, ωστόσο, που προεκλογικά διατράνωνε ότι θα εξαλείψει τα φαινόμενα ευνοιοκρατίας, το τόλμησε.

Και για να μην μείνει παραπονεμένος ο Τσιόδρας που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, τον βόλεψε κι αυτόν στο Μαξίμου, όπως βόλεψε και την Αντωνίου στη Θεσσαλονίκη.

Πραγματικά μένουμε άναυδοι. Tύφλα να’ χει… ο Τσίπρας».

ΚΥΡ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα