Αγορές

Ζήτηση-ρεκόρ για κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης, πέφτουν οι αποδόσεις


Ο αγοραστικός «πυρετός» για κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης συνεχίζεται: Οι επενδυτές έσπευσαν σήμερα να  υπερκαλύψουν τις νέες εκδόσεις της Ιταλίας και του Βελγίου, μία ημέρα μετά τη ζήτηση-ρεκόρ που σημειώθηκε στην Ισπανία.

Τον Ιανουάριο έγιναν πολλές εκδόσεις από ευρωπαϊκές χώρες - μεταξύ των οποίων η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Γαλλία και η Κύπρος - οι οποίες έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τη ζήτηση για μακροχρόνια κρατικά ομόλογα, παρά τις χαμηλές αποδόσεις που προσφέρουν.

Η ζήτηση για το νέο 30ετές ομόλογο της Ιταλίας έχει ήδη ξεπεράσει τα 38 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έναν από τους βασικούς αναδόχους της έκδοσης. Το Βέλγιο έχει δεχθεί εντολές αγοράς άνω των 23 δισ. ευρώ για το 10ετές ομόλογο αναφοράς που διατίθεται από σήμερα.

Χθες, η Ισπανία προσέλκυσε τη μεγαλύτερη ζήτηση που έχει υπάρξει ποτέ για ομόλογο της Ευρωζώνης: Κατατέθηκαν προσφορές άνω των  52 δισ. ευρώ στη νέα έκδοση 10ετούς τίτλου, λίγο διάστημα μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη χώρα και την άρση του πολιτικού αδιεξόδου της. Η Γερμανία προσφέρει 30ετές ομόλογο ζητώντας 1,5 δισ. ευρώ.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης υποχωρούν σήμερα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου υποχωρεί κατά 4 μονάδες βάσης στο -0,21%. Του γαλλικού πέφτει κατά 3,6 μονάδες βάσης στο 0,04%.

Κατά 2-3 μονάδες βάσης υποχωρούν επίσης  οι αποδόσεις  των βελγικών, ολλανδικών ομολόγων και πορτογαλικών τίτλων.

 Του ελληνικού 10ετούς πέφτει 3 μ.β. χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο και διαμορφώνεται σε 1,383%

Διαβάστε επίσης