Οικονομία

Ευρωζώνη: Συνεχίστηκε η πτώση της μεταποίηση το Νοέμβριο


Συνεχίστηκε η πτώση της μεταποίηση στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο, αν και οι ρυθμοί μείωσης της παραγωγής και των νέων παραγγελιών ήταν λιγότερο επιθετικοί σε σύγκριση με τα ρεκόρ σχεδόν δυόμισι ετών που σημειώθηκαν τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την τελική έκθεση της S&P Global που ανακοινώθηκε.

Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) διαμορφώθηκε στο 47,1, παραμένει στην περιοχή συρρίκνωσης. Ο Δείκτης Μεταποιητικής Παραγωγής της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στις 46 μονάδες τον Νοέμβριο, από 43,8 τον Οκτώβριο.

«Τα στοιχεία της έρευνας του Νοεμβρίου υποδεικνύουν μια σταθερή μείωση του όγκου παραγωγής. Το επίπεδο των εισερχόμενων νέων παραγγελιών μειώθηκε επίσης απότομα για άλλη μια φορά, καθώς η ζήτηση των πελατών στις αγορές της ευρωζώνης και σε άλλα μέρη του πλανήτη επιδεινώθηκε. Στη συνέχεια, οι εταιρείες παρέμειναν απαισιόδοξες για τις προοπτικές τους για τους επόμενους 12 μήνες», ανέφερε η έκθεση.

Ο πιο ήπιος πληθωρισμός του κόστους των εισροών τροφοδοτήθηκε στις χρεώσεις παραγωγής, με τους κατασκευαστές της ευρωζώνης να ακολουθούν μια λιγότερο επιθετική προσέγγιση στον καθορισμό των τιμών τους. Ο συνολικός ρυθμός πληθωρισμού των τιμών παραγωγής, αν και απότομος, ήταν ο χαμηλότερος από τον Μάρτιο του 2021.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα