Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχυμένο το επενδυτικό κλίμα τον Απρίλιο


Βελτιωμένο παρουσιάζεται το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, φτάνοντας στο πιο υψηλό σημείο από τον Νοέμβριο, με στήριξη από τις ενδείξεις ανοδικής πορείας της Κίνας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος του οργανισμού ερευνών Sentix ενισχύθηκε στο μείον 0,3 από μείον 2,2 τον Μάρτιο. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα διαμορφωθεί στο μείον 2,1.

Η υποκατηγορία που αφορά τις προσδοκίες ενισχύθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα, φτάνοντας στο μείον 4,3, στο πιο υψηλό σημείο από τον Μάιο του 2018. Ωστόσο, η υποκατηγορία της τρέχουσας αποτίμησης αποδυναμώθηκε για όγδοο συνεχόμενο μήνα, υποχωρώντας στις 3,8 μονάδες, στο πιο αδύναμο σημείο από τον Φεβρουάριο του 2015.

Η οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη παραμένει ευάλωτη, υπογραμμίζει ο οργανισμός ερευνών, αλλά με τις προσδοκίες να ενισχύονται, η δυναμική της υποχώρησης επιβραδύνεται.

Η υποκατηγορία που μετράει το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία υποχώρησε στις 2,1 μονάδες, στο πιο χαμηλό σημείο από τον Αύγουστο του 2012. Οι προσδοκίες στη Γερμανία κινήθηκαν ανοδικά για τρίτο συνεχόμενο μήνα, στο μείον 6.

Διαβάστε επίσης