Αγορές

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


Στο κόκκινο γύρισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λίγο μετά το άνοιγμα καθώς οι επενδυτές είναι επιιφυλακτικοί με τις εξελίξεις για Brexit και την παγκόσμια οικονομία.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,68% στις 11.471 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 0,81% στις 7.295 μονάδες, όπως και ο CAC40 στο Παρίσι που υποχωρεί κατά 0,87% στις 5.331 μοναδες.

Ο Ευρωπαϊκός δείκτης υποχωρεί κατά 0,88%, όπως διολισθαίνουν ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κατά 0,92% και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη κατά 0,64%

Χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να παρατείνει την ημερομηνία της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, λέγοντας όμως πως η διάρκεια της παράτασης θα εξαρτηθεί από το αν η Βουλή εγκρίνει το σχέδιο της Μέι για το Brexit την επόμενη εβδομάδα.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα την Τετάρτη εγκατέλειψε τα σχέδιά της για αύξηση των επιτοκίων φέτος, επικαλούμενη την επιβραδυνόμενη οικονομική δραστηριότητα, ενώ και η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, λέγοντας πως οι οικονομικές προοπτικές θα «συνεχίζουν να εξαρτώνται σημαντικά» από τη «φύση και τον χρόνο» του Brexit, όπως αναφέρει το CNBC.

Διαβάστε επίσης