Αγορές

Κόκκινα ταμπλό στο άνοιγμα στις ευρωαγορές


Κόκκινα ταμπλό στο άνοιγμα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να ανησυχούν για τον πληθωρισμό, τον κίνδυνο ύφεσης και την επάρκεια στην ενέργεια.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX πέφτει 0,56% στις 12.884 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE100 υποχωρεί 0,47% στις 7.189 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 0,6% στις 6.055 μονάδες.

Χαμηλότερα 0,25% ο ΜΙΒ στο Μιλάνο στις 21.117 μονάδες και 0,1% ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη στις 7.955 μονάδες.

Όλα τα βλέμματα αυτή την εβδομάδα στην πρώτη αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ μετά από 11 χρόνια, αλλά να αντιμετωπίζουν ένα σκηνικό επιβράδυνσης της ανάπτυξης εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και των επακόλουθων απειλών για τον ενεργειακό εφοδιασμό.

Η πολιτική αστάθεια έχει επίσης επανέλθει στο προσκήνιο, με την κούρσα διαδοχής του Συντηρητικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου να εισέρχεται στον τέταρτο γύρο των ψηφοφοριών μεταξύ των βουλευτών.

Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα την παραίτησή του στον Πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, όταν ένα από τα κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού του δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα νέο ευρύ φάσμα πολιτικής.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα