Αγορές

Ανοδικά στο άνοιγμα οι ευρωαγορές


Ανοδικά στο άνοιγμα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτη DAX ανεβαίνει 0,17% στις 14.210 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE ψηλώνει 0,07% στις 7.523 μονάδες, και στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,27% στις 6.447 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κινείται ανοδικά 0,13% στις 24.344 μονάδες και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ ακόμη υψηλότερα 0,59% στις 8.523 μονάδες..

Στην γεωπολιτική επικαιρότητα, η Φινλανδία και η Σουηδία κατέθεσαν σήμερα επισήμως αίτημα για την προσχώρησή τους στο ΝΑΤΟ, ξεκινώντας τη διαδικασία για την ένταξή τους στη Συμμαχία, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει λίγες εβδομάδες.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 9% αυξήθηκε ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) του Ηνωμένου Βασιλείου τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο, φτάνοντας στο πιο υψηλό από το 1982, όπως ανέφερε την Τετάρτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Το ποσοστό σηματοδοτεί επιτάχυνση από τον Μάρτιο, όταν ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 7%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις