Οικονομία

Ευκαιρίες δραστηριοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην Ασία αναλύθηκαν στο “Workshop on Asian Markets”


Οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες επιχειρηματικής παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές της Ασίας αναλύθηκαν στο "Workshop on Asian Markets", που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Ασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network (EEN-Hellas 2025), στο ΕΒΕΑ.

Όπως ανακοινώθηκε, χαιρετισμό εκ μέρους του ΕΒΕΑ απηύθυνε ο Ανδρέας Λεούσης, μέλος Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για πολυπληθείς χώρες, με μεσαία τάξη που συνεχώς διευρύνεται, αυξάνουν την αγοραστική τους δύναμη και υιοθετούν καταναλωτικές συνήθειες, ακολουθώντας τα δυτικά πρότυπα. Όπως υπογράμμισε, οι ελληνικές επιχειρήσεις, στην προσπάθειά τους να διευρύνουν το εξαγωγικό τους χαρτοφυλάκιο και να αυξήσουν τα εξαγωγικά τους μεγέθη, αξίζει  να εστιάσουν σε αυτές τις αγορές.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Ελληνο-Ασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ενώ οι παρουσιάσεις έγιναν από τον πρέσβης της Ινδονησίας, Μπεμπέμπ Αμπντούλ Κούρνια Νουγκράχα Ντζουντζουάν, από τον πρέσβη των Φιλιππίνων, Τζιοβάνι Παλεκ, από τον εμπορικό ακόλουθο της Νότιας Κορέας της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Σεούλ, Κωστή Δασκαλόπουλο, από τον επικεφαλή του τμήματος Προώθησης Εμπορίου του Σιγκαπουριανού-Γερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Εϊρικ Μπένκε και από τη διευθύντρια του Trade Center της Ταϊλάνδης με έδρα το Μιλάνο, 'Ανονγκαρτ Μαχασάουατ. Στη συνέχεια, ο IP Business Advisor, India IP SME Helpdesk της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γκίρις Σομαουάρπετ, ανέλυσε θέματα που αφορούν στην προστασία πνευματικών δικαιωμάτων στην Ινδία.

Στο τέλος της ημερίδας έγινε ειδική παρουσίαση για την αγορά της Ακτής Ελεφαντοστού, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα, στα χαρακτηριστικά, τις προοπτικές και τους τομείς διμερούς συνεργασίας με την αγορά αυτή αναφέρθηκαν ο Νίκος Βασιλείου, αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου και μέλος Διοικητικής Επιτροπής και Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, η Νατάσα Χριστογιάννη, πρόξενος της Ελλάδας στην Ακτή Ελεφαντοστού και ο Ασαμόϊ Ακενάν, πρόεδρος του Ελληνο-Ιβοριανού Επιμελητηρίου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιάννης Πατσιαβός, Senior Manager στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και διευθυντής Ελληνο-Ασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα