Αγορές

Ευκαιρία για ρευστοποίησεις κερδών στην Wall Street


Σε πτωτική τροχιά κινούνται οι βασικοί δείκτες στην Wall Street εν μέσω διάφορων εταιρικών και μακροοικονομικών νέων που απασχολούν τους επενδυτές. Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,71%.

Στο επίκεντρο βρίσκονται πάντα οι διεργασίες γύρω από το εμπόριο και τα επόμενα βήματα στις σχέσεις Ουάσινγκτον - Πεκίνου. Πληθαίνουν παράλληλα τα "σύννεφα δυσαρέσκειας" όσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις ΗΠΑ παραμένει σε καθεστώς "shut down", με τον πρόεδρο Τραμπ να δείχνει αποφασισμένος για κλιμάκωση της έντασης με τους Δημοκρατικούς.

Γενικότερα, μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών, οι επενδυτές προχωρούν σε στοχευμένες ρευστοποιήσεις 

Από τα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας υποχώρησε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν την τελευταία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 17.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο νούμερο των 216.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιανουαρίου.

Κατά τα λοιπά, απώλειες 1,20% σημειώνει το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου στα 51,75 δολ. το βαρέλι. Ήπια άνοδο 0,10% καταγράφει ο χρυσός στα 1,290 δολ. η ουγγιά.

Για την ώρα

  • Dow Jones -0,40%
  • S&P500 -0,55%
  • Nasdaq -0,70%