Επιχειρήσεις

ΕΥΑΘ: Διακοπές στα Πεύκα προς ενίσχυση του Φιλύρου


Την προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των υδροδοτικών αναγκών της κοινότητας Φιλύρου, εφαρμόζει η ΕΥΑΘ, καθώς το επόμενο διάστημα θα προβαίνει κατά περίπτωση σε μεμονωμένες διακοπές υδροδότησης στα Πεύκα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η ΕΥΑΘ υποχρεούται να χορηγεί ποσότητα νερού 450 κ.μ. ημερησίως στην κοινότητα Φιλύρου του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη μέσω της δεξαμενής Ακροπόλεως, από την οποία όμως υδρεύεται η περιοχή των Πεύκων. “Τυχόν διακοπές υδροδότησης στα Πεύκα θα γίνονται κατά τις νυχτερινές ώρες (11 μ.μ. - 6 π.μ.), για τη μικρότερη κατά το δυνατόν ταλαιπωρία των καταναλωτών μας (οι διακοπές αναρτώνται και στον ιστότοπό μας www.eyath.gr)”, επισημαίνει η ΕΥΑΘ.

Δεδομένου ότι η μέγιστη δυνατή παροχή νερού προς τα Πεύκα είναι 4.800 κ.μ./ημέρα και η επάρκεια νερού αποτελεί συνάρτηση της χρήσης του, συνιστάται οι καταναλώσεις στην περιοχή να είναι λελογισμένες και για τις απαραίτητες για την καθημερινότητα λειτουργίες -  γενικότερη, βέβαια, σύσταση που ισχύει για όλους μας κατά τους θερινούς μήνες, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.

Κλείνοντας, γίνεται γνωστό ότι η Δημοτική Κοινότητα Φιλύρου διαθέτει δικά της αντλητικά αποθέματα (γεωτρήσεις) υπαγόμενη στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Πυλαίας - Χορτιάτη, ενώ από την ΕΥΑΘ εξυπηρετείται μόνο για την αποχέτευση. «’Από το 2015, η εταιρεία μας έχει συναινέσει να την ενισχύει με συγκεκριμένες ποσότητες ύδατος και μόνον εφόσον δε διαταράσσεται η ομαλή υδροδότηση των Πεύκων, πλην όμως υποχρεούται να εφαρμόσει τη χτεσινή δικαστική απόφαση. Προηγήθηκαν συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με ξεκάθαρη τη στάση της ΕΥΑΘ για ενίσχυση του Φιλύρου από άλλα σημεία και μεταφορά του νερού με μέσα (υδροφόρες) του ίδιου του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι κάτοικοι των Πεύκων».