Ενέργεια

ExxonMobil: Την Πέμπτη ανακοινώνει το αποτέλεσμα των γεωτρήσεων


Την Πέμπτη, στις 2 μετά το μεσημέρι θα ανακοινώσει η ExxonMobil τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων της στο θαλάσσιο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ και ειδικότερα στους στόχους «Δελφύνη» και «Γλαύκος» . 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα στο στόχο «Δελφύνη», τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά, ενώ στο στόχο «Γλαύκος», έχει εντοπιστεί κοίτασμα το οποίο είναι σημαντικό αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τεράστιο ή γιγαντιαίο όπως κάποια ΜΜΕ δημοσίευσαν. Το σημαντικό είναι πως πρόκειται για αξιοποιήσιμο κοίτασμα. 

Οι έρευνες ξένων εταιρειών (ExxonMobil, Total, Eni) θα συνεχιστούν και στο μέλλον σε άλλα αδειοδοτημένα θαλάσσια τεμάχια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Τουρκία παρά τις απειλές, δεν υπήρξε παρεμπόδιση ή παρενόχληση της γεώτρησης της ExxonMobil. 

Η Τουρκία έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε δικές της γεωτρήσεις στη κυπριακή ΑΟΖ με τα δύο γεωτρύπανα που έχει αγοράσει, καθώς διεθνείς εταιρείες είχαν αρνηθεί να συνεργαστούν με την Άγκυρα, αφού επρόκειτο για παράνομες ενέργειες.

Διαβάστε επίσης