Επιχειρήσεις

ΕΒΖ: Νέα προσφορά κατέθεσε η Innovation Brain


Προοπτικές διάσωσης, επαναλειτουργίας βιομηχανικών μονάδων της και οικονομικής εξυγίανσης  διαγράφονται πάλι για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), καθώς η Innovation Brain κατέθεσε νέα προσφορά για την εξαγορά της, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να εισφέρει κεφάλαια, να πραγματοποιήσει επενδύσεις και να αυξήσει τις θέσεις απασχόλησης.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας που είναι τώρα ο μοναδικός υποψήφιος αγοραστής, το business plan που έχει καταρτίσει είναι η μόνη βιώσιμη λύση για την ΕΒΖ, που διασφαλίζει μάλιστα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η Innovation Brian γνωστοποίησε ότι έχει καταθέσει νέα πρόταση για την ΕΒΖ και περιμένει την έγκριση των τραπεζών.

Η πρόταση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

-Την εξαγορά της EΒΖ με άξονα τη συμφωνία του καλοκαιριού

-Επιπρόσθετη χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ

-Δέσμευση ότι η Ελλάδα θα είναι η βασική χώρα παραγωγής

-Δέσμευση για τη λειτουργία δυο μονάδων παραγωγής στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Innovation Brian η πρώτη θα παράγει «συμβατική» λευκή ζάχαρη και η δεύτερη βιολογική ζάχαρη υψηλής ποιότητας.

Οι υποψήφιοι αγοραστές διαβεβαιώνουν στην προσφορά τους  ότι δεν εστιάζουν στην Σερβία και δεν θεωρούντη βαλκανική χώρα ως βασική αγορά για την Innovation Brain.

Δηλώνουν ότι συνεργάζονται με partner για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής ζάχαρης και ότου έχουν κλείσει συμφωνία με έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους ζάχαρης παγκοσμίως.

Στην πρόταση αναφέρεται επίσης ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τις δραστηριότητες της ΕΒΖ στην παραγωγή βιοαιθανόλης.