Οικονομία

Eurostat: 0,9% η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη


Κατά 0,9% αναπτύχθηκε σε ετήσια βάση, η οικονομία στις 19 χώρες-μέλη του ευρώ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Αυτός ο πιο αργός ρυθμός ανάπτυξης από το 2013.

Σε τριμηνιαία βάση, το δ΄τρίμηνο του 2019,  το ΑΕΠ της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν συρρικνώθηκε στη Γαλλία και την Ιταλία σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα. Το ΑΕΠ των χωρών του ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,1%, το τελευταίο τρίμηνο το 2019..

Στάσιμη παρέμεινε η γερμανική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2019 σε τριμηνιαία βάση, καθώς η ιδιωτική κατανάλωση και οι κρατικές δαπάνες έχασαν τη δυναμική τους, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 0,4% το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, μετά την επέκταση κατά 0,6% τους προηγούμενους τρεις μήνες.Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει τριμηνιαία ανάπτυξη κατά 0,1% και ετήσια κατά 0,4%, σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους.

Διαβάστε επίσης