Οικονομία

Eurogroup: Εκτός η Ελλάδα στο επίκεντρο η Ιταλία


Παρουσία της Κριστίν Λανγκάρντ συνεδριάζει σήμερα στο Λουξεμβούργο του Eurogroup, με την Ιταλία να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων κυρίως για πολιτικούς και όχι οικονομικούς λόγους.

Η Ιταλία αναμένεται να δεχθεί σωρεία κόκκινων καρτών για δημοσιονομικό εκτροχιασμό και να εισπράξει ακόμα ένα καμπανάκι πριν μπει στην διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος (EDP), από τους υπουργούς οικονομικών.Το Eurogroup σήμερα αναμένεται να είναι «μακρύ», καθώς είναι προγραμματισμένο να συζητηθούν τα ζητήματα εμβάθυνσης της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, τα οποία πρέπει να συμφωνηθούν ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουνίου.

Έτσι καθώς η Ιταλία βρίσκεται στο επίκεντρο αλλά η Ελλάδα τίθεται εκτός ημερησίας διάταξης. 

Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωνε χθες ότι η τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συζητηθεί στο Euroworking Group μετά τις εκλογές, τον Ιούλιο.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα είναι το άρθρο 4 του ΔΝΤ παρουσία μάλιστα της Κριστίν Λανγκάρντ. Παρά τις ατζέντες, το ενδιαφέρον αναμένεται να μονοπωλήσει η διαπραγμάτευση για τις κρίσιμες θέσεις της ΕΕ που ανοίγουν, καθώς τα πράγματα «έχουν αρχίσει να αγριεύουν» και δεν αναμένεται να δούμε «λευκό καπνό» την επόμενη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, αλλά σε μια νέα έκτακτη Σύνοδο στις 30 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης