Τράπεζες

Eurobank: Συμφωνία με doValue για την τιτλοποίηση Mexico €5,2 δισ.


Στον όμιλο doValue αναθέτει η Eurobank τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου Mexico, που περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενες απαιτήσεις ονομαστικής αξίας 5,2 δισ. ευρώ και λογιστικής 3,2 δισ.  Μαζί με τη διαχείριση παραχωρείται στην doValue μέρος των ομολογιών μέσης και χαμηλής διαβάθμισης (mezzanine και junior notes), που θα εκδοθούν έναντι των τιτλοποιούμενων απαιτήσεων.

Η Eurobank ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή σχετικής συμφωνίας, που θα υλοποιηθεί  με την ολοκλήρωση της συναλλαγής μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2021 υπό την προϋπόθεση πλήρωσης ορισμένων προϋποθέσεων. Οι δύο βασικές προϋποθέσεις είναι η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την υπαγωγή της τιτλοποίησης Mexico στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ» και η  έγκριση από τον SSM για τη μεταφορά κινδύνου των τιτλοποιούμενων δανείων.

Οπως σημειώνει η τράπεζα στην ανακοίνωση της, η συναλλαγή δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στα συνολικά εποπτικά κεφάλαιά της, ενώ θα χαμηλώσει τον δείκτη κόκκινων δανείων. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής ο δείκτης NPE αναμένεται να διαμορφωθεί στο 7,3%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης