Τράπεζες

Eurobank: Στήριξη σε startups με νέα τραπεζικά προϊόντα


Νέα τραπεζικά προϊόντα για νεοφυείς επιχειρήσεις ετοιμάζει η Eurobank, επιδιώκοντας να στηρίξει επιχειρηματικές προσπάθειες που προωθούν την καινοτομία και τη σύγχρονη τεχνολογία.

Τα νέα προϊόντα θα απευθύνονται κυρίως σε startups που βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης και χρειάζονται στήριξη για να κάνουν το επόμενο βήμα εδραίωσης τους και ανάπτυξης.

Μιλώντας στο 2ο egg “Investor Day” παρουσία εκπροσώπων από 40 startups και στελεχών από επενδυτικά σχήματα, ανώτερα στελέχη της Eurobank τόνισαν ότι η τράπεζα έχει αποφασίσει να εμπλακεί περισσότερο με το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, προσφέροντας χρηματοδοτική στήριξη, τεχνική βοήθεια και καθοδήγηση.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Corporate & Investment Banking της Eurobank, Κώστας Βασιλείου επισήμανε ότιη τράπεζα έχει επενδύσει ήδη μικρά ποσά σε early seed VC. «Εχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλές ταλαντούχες ομάδες που κάνουν εξαιρετική δουλειά και σχεδιάζουμε να επενδύσουμε περισσότερο στο μέλλον. Βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν μόνο seed funds, αλλά και growth funds δείχνοντας πως το οικοσύστημα ωριμάζει», είπε ο κ. Βασιλείου

Ο Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας της Eurobank  Μ. Βλασταράκης τόνισε ότι η τράπεζα προσπαθεί να βοηθήσει προς σε αυτή την κατεύθυνση όχι μόνο μέσω του Egg, αλλά σε όλη τη διάρκεια ζωής μιας νεοφυούς επιχείρησης, μέχρι να ωριμάσει.

«Για να αναπτυχθεί το οικοσύστημα δεν χρειάζεται μόνο χρήματα και ένα καλό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά χρειαζόμαστε success stories για να προσελκύσουμε ακόμα μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Ήδη στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετά success stories», είπε ο κ. Βλασταράκης. Τόνισε επίσης ότι η Eurobank προσπαθεί να παίξει ρόλο στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος και μέσω του EGG.

Το egg Investor Day είναι μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις επενδυτών όπου περισσότερες από 40 εταιρείες startup/scaleup έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με περισσότερους από 100 εκπροσώπους από Venture Capital Funds, Family Offices και πλατφόρμες Crowd Funding, καθώς και μεμονωμένους Business Angels. από την Ελλάδα, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το egg – enter•grow•go είναι ένας "επιχειρηματικός επιταχυντής", που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Eurobank. Η egg έχει υποστηρίξει χιλιάδες νέες εταιρείες που συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας. Από το 2013 το egg βοηθά συνεχώς την ελληνική startup κοινότητα να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα σε μια απαιτητική παγκόσμια αγορά, κάτω από τρεις βασικούς πυλώνες: Εξωστρέφεια, χρηματοδότηση και επιχειρηματική δικτύωση και παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ελληνικής startup σκηνής, ενισχύοντας την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα