Τράπεζες

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Peiraeus Bank Bulgaria


Τη θυγατρική της Τρ. Πειραιώς στη Βουλγαρία απέκτησε  η Eurobank, ενισχύοντας την παρουσία της  στη βουλγαρική αγορά, όπου κατέχει ήδη σημαντικό μερίδιο μέσω της εκεί θυγατρικής Postbank (Eurobank Bulgaria).

Η διαδικασία εξαγοράς ολοκληρώθηκε χθες. Θα ακολουθήσει συγχώνευση των δύο τραπεζών, με απορρόφηση της Peiraeus Bank Bulgaria (PBB)από την Postbank και λειτουργική ενοποίηση.

Η νέα Postbank που προκύπτει από τη συγχώνευση, διαθέτει pro-forma μερίδιο αγοράς άνω του 10%, είναι η τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της Βουλγαρίας βάσει συνολικών δανείων και διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Σταύρος Ιωάννου, Group Chief Οperating Οfficer (COO) του ομίλου, δήλωσε γι αυτό το deal:

«Η απόκτηση της PBB αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην υλοποίηση της στρατηγικής μας να επικεντρωθούμε σε αγορές στις οποίες μπορούμε να έχουμε ηγετική θέση. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους πελάτες και το προσωπικό της PBB στον Όμιλό μας. Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε εις πέρας, το συντομότερο δυνατό, την πλήρη ενοποίηση των δύο τραπεζών, που θα μας επιτρέψει να παρέχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση στους υφιστάμενους αλλά και σε μελλοντικούς πελάτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με ένα ισχυροποιημένο δίκτυο και ψηφιακές υπηρεσίες αιχμής. Δεσμευόμαστε για μια διακριτή συμβολή στην οικονομία της Βουλγαρίας». 

Διαβάστε επίσης