Τράπεζες

Eurobank Equities: Αυξημένες τιμές-στόχοι για τις τραπεζικές μετοχές - Ανοδο έως 43%Οι τραπεζικές μετοχές πραγματοποίησαν εντυπωσιακή πορεία το 2023 και σύμφωνα με την Eurobank Equities, δεν πρόκειται να πατήσουν φρένο το 2024. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι μετοχές των τραπεζών έχουν μεγάλα περιθώρια ανόδου, έως και 43%, ενώ παράλληλα αυξάνει τις τιμές στόχους διατηρώντας τη σύσταση αγορά για όλες.

Συγκεκριμένα η Eurobank Equities δίνει για την Alpha Bank νέα τιμή στόχο στα 2,23 ευρώ από 2,03 προηγουμένως με περιθώριο ανόδου το εντυπωσιακό 43%. Για την Τράπεζα Πειραιώς η νέα τιμή στόχος είναι στα 4,66 ευρώ από 4,30 με το περιθώριο ανόδου να φτάνει το 40%. Επίσης  για την Εθνική Τράπεζα δίνει τιμή-στόχο στα 8,25 ευρώ από 7,46  και περιθώριο ανόδου 26%.

Η  χρηματιστηριακή επαναλαμβάνει τη σύσταση «αγοράς» για όλες τις τράπεζες, αναμένοντας αναβαθμίσεις στις αξιολογήσεις τους και χαμηλότερο κόστος ιδίων κεφαλαίων (CoE).  Η Τράπεζα Πειραιώς παραμένει top pick χάρη στην ισχυρή εκτέλεση του επιχειρηματικού της σχεδίου και του ελκυστικού προφίλ κινδύνου/απόδοσης.

Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, oι ελληνικές τράπεζες απέδωσαν άνω του 60% πέρυσι, ωθούμενες από τις αναβαθμίσεις κερδών και το rerating. Οι τράπεζες εξακολουθούν να αποτιμώνται σε 5 φορές στον δείκτη Ρ/Ε το 2024 και περίπου 0,6 φορές στον δείκτη P/TBV, ενώ υπάρχει περαιτέρω περιθώριο ανόδου κατά την άποψη της χρηματιστηριακής.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα