Τράπεζες

Eurobank: Καταθέτει πρόταση στο ΤΧΣ για την επαναγορά των μετοχών


Η διαδικασία αποεπένδυσης των τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα εκκινήσει από την Eurobank.

H διοίκησή της αποφάσισε να υποβάλλει σήμερα την πρότασή της προς το ΤΧΣ  για την επαναγορά του 1,4% των μετοχών της τράπεζας.

Συγκεριμένα θα επαναγοράσει 52.080.673 μετοχές της (ποσοστό 1,4%) που κατέχει το ΤΧΣ και με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα γίνει η πρώτη πλήρως ιδιωτικοποιημένη τράπεζα.

Να θυμίσουμε ότι τον Ιούλιο, η γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank τον Ιούλιο είχε εγκρίνει εύρος τιμήματος μεταξύ 1,10 και 1,90 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του premium που θα προσφερθεί στο ΤΧΣ, για την επαναγορά των μετοχών.

Εως το τέλος Σεπτεμβρίου θα ληφθεί η τελική απόφαση για τον αγοραστή των μετοχών της Eurobank  και κατόπιν θα να προχωρήσει άμεσα η συναλλαγή.

Τι γίνεται με τις άλλες τράπεζες

Σ’ ό,τι αφορά τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες, η διοίκηση της Alpha Bank κάνει κινήσεις για να επιταχύνει τη διάθεση του μικρού πακέτου μετοχών της, που εξακολουθεί να κρατά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.  Η Αlpha Bank βρίσκεται σε άτυπες συζητήσεις με το ΤΧΣ για μια διάθεση του 9% των μετοχών της από το Ταμείο σε επενδυτές που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους προς τη διοίκηση της τράπεζας.

Προς το παρόν το Ταμείο δεν έχει απαντήσει θετικά στη διοίκηση της Alpha Bank, καθώς αρχικά προγραμματιζόταν να προηγηθεί το placement των μετοχών της Εθνικής. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος, δεν μπορεί να γίνει διάθεση των μετοχών σε επιλεγμένους επενδυτές, αν δεν προηγηθεί μια ανοικτή διαδικασία υποβολής προσφορών, ώστε να εξασφαλισθεί το βέλτιστο τίμημα.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα