Τράπεζες

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το senior ομόλογο της Eurobank


Άνοιξε σήμερα το βιβλίο προσφορών για το νέο senior ομόλογο (υψηλής προτεραιότητας) της Eurobank, που θα έχει διάρκεια 6,5 ετών και δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη. Στόχος της τράπεζας είναι να αντλήσει 500 εκατομμύρια ευρώ, με μικρό επιτόκιο, με το αρχικό pricing να διαμορφώνεται στο 2,5%.

Η νέα έκδοση έχει ως «προίκα» τη χθεσινή αναβάθμιση-εκ μέρους της Fitch- της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης των υψηλής εξασφάλισης προνομιούχων ομολόγων της Eurobank.

Την έκδοση, κατόπιν εντολής της ελληνικής τράπεζας, «τρέχουν» οι Βarclays, Citi, Commerzbank, Credit Suisse and J.P. Morgan προκειμένου να «τρέξουν» την έκδοση ως  join Lead Managers. Η βαθμολογία των τίτλων από τους κορυφαίους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, αναμένεται να είναι οι ακόλουθες:  Caa1 από τη Moody’s, «CCC» από την Fitch και «Β» από την S&P.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο, η τράπεζα είχε προχωρήσει στην έκδοση νέου ομόλογου αναφοράς με διάρκεια έξι ετών και με δυνατότητα πρόωρης αποπληρωμής στην πενταετία, από το οποίο άντλησε 500 εκατομμύρια ευρώ, με τις συνολικές προσφορές να ανέρχονται σε 1,3 δισ.ευρώ.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα