Ασφαλιστική Αγορά

Εθνική: Ημέρα αποφάσεων για την Ασφαλιστική-Kρίνεται η πρόταση της Gonbao


Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να αποφασίσει αν θα κάνει αποδεκτή ή όχι την προσφορά του κινεζικού ομίλου Gongbao για την Εθνική Ασφαλιστική. Οι Κινέζοι είναι οι μόνοι που κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική.

Οι ιθύνοντες της ΕΤΕ εμφανίζονται δύσπιστοι αναφορικά με την «φερεγγυότητα» της πρότασης του ομίλου Gongbao και θεωρείται πιθανό να εισηγηθούν να μην τελεστεί ο «γάμος» μεταξύ των Κινέζων και της Εθνικής Ασφαλιστικής.  Εχοντας «καεί στο χυλό» της Exin-Calamos, που δεν κατόρθωσε τελικά να ολοκληρώσει την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, η Εθνική Τράπεζα ζήτησε ποικίλες διασφαλίσεις από την κινεζικής Gongbao, που αφορούν κυρίως, τη δυνατότητά της να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Ασφαλιστικής, δηλαδή να καλύψει τα 676 εκατ. ευρώ του τιμήματος και να αποπληρώσει ομαλά το δανεισμό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εγγυητική που είχε καταθέσει ο κινεζικός όμιλος και προερχόταν από την γαλλική θυγατρική της ICBC, δεν έγινε αποδεκτή από την Εθνική Τράπεζα. Επίσης, βάσει πάντα των ίδιων πληροφοριών, η Gongbao δεν έχει προσκομίσει όλα τα στοιχεία και τις διευκρινίσεις που έχουν ζητήσει η ΕτΕ και οι χρηματοοικονομικοί της σύμβουλοι.

Διαβάστε επίσης