Πολιτική

Εσωκομματικά πυρά σε Μεϊμαράκη για την ψήφο σε Παπαδημούλη


Η εισήγηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προς στους ευρωβουλευτές της ΝΔ να ψηφιστεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης, για μιά από τις θέσεις αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκάλεσε εσωκομματικά πυρά εναντίον του.
 
Τον τόνο της επίθεσης κατά του πρώην πρόεδρου της ΝΔ έδωσε το Liberal.gr, το οποίο απηχεί τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, γράφοντας μεταξύ άλλων σε σημερινό δημοσίευμα, με το οποίο έβαλε εναντίον του Β. Μεϊμαράκη: «Ο καλός Θεός της Ελλάδας έστειλε τον Παπαμιμίκο να κάνει τις εσωκομματικές εκλογές στην Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος καλός Θεός άφησε τον Βαγγέλη να ψηφίσει Παπαδημούλη. Όχι μόνο για να θυμόμαστε από τι έχουμε γλιτώσει. Αλλά και για να μας θυμίζει ότι δεν «καθαρίσαμε» επειδή ο Κυριάκος πήρε τις εκλογές με 40%. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Και μία προεδρική εκλογή, βεβαίως – βεβαίως.»
 
Την σκυτάλη πήρε ο δημοσιογράφος και  σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γιάννης Πρετεντέρης, γράφοντας στο twitter: «Να υποθέσω ότι μόνο η Εύα Καϊλή έσωσε την αξιοπρέπεια των  Ελλήνων ευρωβουλευτών καταψηφίζοντας τον Παπαδημούλη».

Μετά τα μηνύματα του προεδρικού περιβάλλοντος, δύο ευρωβουλευτές της ΝΔ έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν ψήφισαν τον Δ. Παπαδημούλη, διαχωρίζοντας τη θέση τους από την εισήγηση Β. Μεϊμαράκη,που είναι επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος .
 
«Αν και ήμουν σαφής στην προηγούμενη ανάρτησή μου, δεν ψήφισα τον κύριο Παπαδημούλη. Συστηματικά και σκόπιμα προσβάλλει τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή μας», έγραψε  στο twitter η Ελίζα Βόζεμπεργκ.

«Δεν ψήφισα τον Δημήτρη Παπαδημούλη για Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!», έγραψε με τη σειρά της η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με την δεύτερη ψηφοφορία. Στον πρώτο γύρο έλαβε 303 ψήφους αλλά απαιτούνταν 331. Στον δεύτερο γύρο ο Δημήτρης Παπαδημούλης έλαβε 401 ψήφους.
 
Ο Β. Μεϊμαράκης εισηγήθηκε να ψηφιστεί από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ ο Δ. Παπαδημούλης, επειδή το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν είχε προτείνει Έλληνα αντιπρόεδρο.
 
Ο Δ. Παπαδημούλης σχολιάζοντας τις «ενδοοικογενειακές» επιθέσεις κατά του Β. Μεϊμαράκη ανέφερε:

«Διάφοροι ακραίοι επιτίθενται στον Μεϊμαράκη και στους Έλληνες ευρωβουλευτές που με ψήφισαν ως αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Με εξέλεξε το 60,5% των ευρωβουλευτών. Δηλαδή και τουλάχιστον 150 ευρωβουλευτές από τον χώρο της κεντροδεξιάς. Το θεωρώ μεγάλη τιμή και για την Ελλάδα. Ψυχραιμία!»

Διαβάστε επίσης