Οικονομία

Περισσότερες δόσεις και ακατάσχετο λογαριασμό ζητά η ΕΣΕΕ


Σε 8 δράσεις εστίασε κυρίως την προσοχή του για να στηριχτούν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας κατά τη σημερινή συζήτηση που είχε στο υπουργείο Οικονομικών με τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ζήτησε:

Μετατροπή των δόσεων πληρωμής για το φετινό φόρο εισοδήματος από 3 διμηνιαίες σε 8 μηνιαίες, με αντίστοιχη έκπτωση τουλάχιστον 10% στην εφάπαξ καταβολή.

Επιμήκυνση σε βάθος χρόνου της εξόφλησης των οφειλών που γεννήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας.

Στοχευμένες μειώσεις φόρων για τους επιχειρηματίες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση.

Αναβίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων και επιμήκυνση της πάγιας ρύθμισης από 24 σε 48 δόσεις.

Ειδικό πακέτο μέτρων για το 40% των εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τουριστικό περιβάλλον και αναμένεται να πληγούν ιδιαίτερα μέσα στο φετινό καλοκαίρι.

Συμμετοχή των ατομικών επιχειρήσεων χωρίς προσωπικό στην επόμενη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Θεσμοθέτηση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

Επέκτασης της προστασίας των επιταγών με την εισαγωγή ενός μοντέλου άτοκης δανειοδότησης του εκδότη, η οποία θα κατευθύνεται στην εξόφληση του κομιστή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ: «ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τον πρόεδρο ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση συνολικά αντιλαμβάνονται τις ανάγκες που έχει η αγορά και ο επιχειρηματικός κόσμος, έχοντας μεταφέρει πλέον τις προτεραιότητές τους στην επαναφορά της οικονομίας και της κοινωνίας σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα