Οικονομία

ΕΣΑμεΑ: Αυξήσεις σε επιδόματα και συντάξεις ζητά η ΕΣΑμεΑ από τον Πρωθυπουργό


Αυξήσεις σε όλα τα επιδόματα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις διεκδικεί η ΕΣΑμεΑ, καθώς και στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων με αναπηρία, με επιστολή που κοινοποίησε προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει, οι τελευταίες αυξήσεις στα επιδόματα δόθηκαν 10 χρόνια πριν, το 2011.

Παράλληλα, σημειώνει: "Η προστασία της ζωής, η διασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι αδιαχώριστα. Ως εκ τούτου, η ΕΣΑμεΑ αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που αποτελεί ιστορικά το μεγαλύτερο ετήσιο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό γεγονός της χώρας, στο πλαίσιο του οποίου είθισται να ανακοινώνονται από τον Πρωθυπουργό οι κατευθυντήριοι άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για την κοινωνία και την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Είναι επιβεβλημένη, όσο ποτέ άλλοτε, η πολιτική και οικονομική υποστήριξη και η υποστήριξη σε κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες απασχόλησης και υγείας, οι οποίες θα διατηρήσουν την ελληνική κοινωνία λειτουργική και συνεκτική. Ιδιαίτερα με τις επερχόμενες αυξήσεις στα βασικά αγαθά και υπηρεσίες, είναι περισσότερο επιβεβλημένο από ποτέ.

Δεν είναι δυνατό και αυτή τη νέα κρίση να την πληρώσουν για ακόμη μία φορά τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους. Δεν γίνεται μετά από μία πολύχρονη οικονομική κρίση αλλά και μεσούσης της υγειονομικής κρίσης που ακολούθησε και συνεχίζει, τα βάρη να τα σηκώσουν στις πλάτες τους οι πλέον ευάλωτοι πολίτες".

Στην επιστολή καταγράφονται τα απολύτως βασικά και απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την Κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις