Επιχειρήσεις

Ερχεται στην Ελλάδα η Poundland με τα «σούπερ μάρκετ των φτωχών»


Στην Ελλάδα έρχεται η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Poundland, η οποία επικεντρώνει τις πωλήσεις της σε φθηνά  προϊόντα, κερδίζοντας τον χαρακτηρισμό «σούπερ μάρκετ των φτωχών»

Η Poundland έχει αναπτύξει ήδη 347 καταστήματα στη Μ. Βρετανία και τώρα επεκτείνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Παράγοντες της αγοράς τονίζουν οτι  η εγκατάστσαη του βρετανικού κολοσσού στην Ελλάδα είναι μία σημαντική αλλά ριψοκίνδυνη επένδυση, καθώς στον κλάδο επικρατεί έντονος ανταγωνισμός και πολλές εταιρείες συρρικνώθηκαν ή "κατέβασαν" ρολά.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις της ισπανικής Dia και της γερμανικής ALDI, που άνοιξαν καταστήματα στην Ελλάδα, στην πορεία όμως αναγκάστηκαν να τα κλείσουν, της αλυσίδας Atlantic και του "Μαρινόπουλου".

Σύμφωνα με στοιχεία  της έκδοσης “Πανόραμα των ελληνικών σούπερ μάρκετ”το 2008 υπήρχαν στην ελληνική επικράτεια 96 αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ μέσα σε 8 χρόνια ο αριθμός  έπεσε  στις 55.

Η βρετανική εταιρεία θα προσπαθεί να ενισχύσει την παρουσία της και τα κέρδη της στοχεύοντας σε Ελλάδα και Ιταλία, τις οποίες ελπίζει να κερδίζει μέσω του χαμηλού κόστους των  προϊόντων που διακινεί.

Διαβάστε επίσης