Χρηστικά

Έρχεται νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις


Με την ισχύουσα προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων εισοδημάτων 2019 να λήγει στις 29 Ιουλίου, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε νέα παράταση, καθώς μέχρι χθες δεν είχαν υποβληθεί περισσότερες από 2,3 εκατ. δηλώσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται στην παράταση των δηλώσεων για διάστημα 10-15 ημερών. Σε περίπτωση που αποφασισθεί η παραπάνω παράταση, θα συνεχισθούν οι υποβολές εντός του Αυγούστου και οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τον φόρο σε 7 μηνιαίες δόσεις αντί των 8 που προβλέπει η νομοθεσία για όσους αποστείλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά μέχρι τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως σήμερα έχουν υποβληθεί 4.083.803 δηλώσεις και προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς νέα παράταση θα πρέπει να υποβάλλονται σε καθημερινή βάση περισσότερες από 150.000 δηλώσεις. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, μόνο μία ημέρα υποβλήθηκαν περισσότερες από 100.000 δηλώσεις, κάτι που δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ολοκληρωθεί η διαδικασία στις 29 Ιουλίου.