Ελλάδα

Ερχεται κακοκαιρία- Πού θα πέσει πολύ νερό


 Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο και σε πολλές περιοχές της χώρας θα  σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις,  με καταιγίδες και δυνατούς ανέμους κατά τόπους.

Η επιδείνωση ξεκίνησε ήδη από τα δυτικά και η κακοκαιρία θα επεκταθεί σταδιακά προς τα ανατολικά. Ασθενείς βροχές πέφτουν από το πρωί σε περιοχές του Ιονίου και της Ηπείρου, όπου αναμένονται καταιγίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας και  εντονότερα καιρικά φαινόμενα  από τις πρώτες βραδινές ώρες.

Τη νύχτα προς την Κυριακή, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Την Κυριακή, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.  Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Την Κυριακή η έντασή τους θα φτάνει τα οκτώ μποφόρ και τοπικά τα εννέα μποφόρ, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες..

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
Μεγάλα ύψη βροχής -πάνω από 50 χιλιοστά- αναμένονται στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά και τοπικά στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Δυτική Κρήτη.

Σημειώνεται ότι ένα χιλιοστό βροχής ισοδυναμεί με ένα λίτρο νερού σε επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου. Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για πάνω από 50 χιλιοστά βροχής, σημαίνει ότι σ’ αυτές τις περιοχές θα πέσουν πάνω από 50 λίτρα νερό ανά τετραγωνικό μέτρο!

Διαβάστε επίσης