Άμυνα & Διπλωματία

Ερντογάν: Οι Έλληνες έκαψαν και κατέστρεψαν τη Σμύρνη


Σε ανιστόρητες  και προκλητικές δηλώσεις για τη Μικρασιατική Καταστροφή προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος, διαστρεβλώνοντας πλήρως την ιστορική αλήθεια, επέρριψε στον ελληνικό στρατό την ευθύνη για την καταστροφική πυρκαγιά στη Σμύρνη και την ανθρώπινη τραγωδία που ακολούθησε.

«Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, στον οποίο με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο. O ηρωικός στρατός μας διέλυσε τα εχθρικά μέτωπα, και στις 30 Αυγούστου διέλυσε ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών δυνάμεων εισβολής και άνοιξε το δρόμο προς τη Σμύρνη. Δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη της ᾽᾽μεγάλης επίθεσης᾽᾽ κυμάτιζαν οι τουρκικές σημαίες στη Σμύρνη την οποία είχε καταστρέψει και κάψει ο εχθρός που διέφυγε», είπε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας

«Κι έτσι κερδίσαμε τον πόλεμο με μάχες που δώσαμε επί 3,5 χρόνια εναντίον του εχθρού, ο οποίος με τις προδοτικές φιλοδοξίες του αλλά και τις βρώμικες μπότες του λέρωσε την μόνιμη πατρίδα μας. την Ανατολία».

Συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ

Είχε προηγηθεί το συγχαρητήριο μήνυμα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για τη μικρασιατική καταστροφή που προκάλεσε σάλο, ενώ άμεση ήταν η ελληνική αντίδραση.

«Συχαρητήρια για την 'ημέρα της νίκής!' Η LANDCOM εύχεται καλή 'ημέρα της νίκης και Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα που μας φιλοξενεί'. Σε αυτήν την ειδικής σημασίας ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί», ανέφερε το μήνυμα του ΝΑΤΟ
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα