Άμυνα & Διπλωματία

Ερντογάν ο… Πορθητής: Νέες προκλήσεις με φόντο την Αγία Σοφία


Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει βάλει στο φουλ την προπαγανδιστική μηχανή, ενόψει των εκλογών της 14ης Μάιου, προτάσσοντας το… επίτευγμά του να μετατρέψει και πάλι την Αγία Σοφία σε τζαμί. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «δεύτερη Αλωση»,  την απόφαση που έλαβε για την Αγία Σοφία, εξομοιώνοντας τρόπον τινά τον εαυτό του με τον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε βίντεο που παρουσιάστηκε εμφανίστηκε να διαβάζει ένα «προφητικό» ποίημα στο οποίο εμφανίζεται ως νέος πορθητής.

Το ποίημα είχε ως εξής:

«Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί. Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν.

Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση. Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα.

Όλος ο κόσμος θα νομίζει πως αναστήθηκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής Δεύτερη Άλωση αυτό θα συμβεί, αυτές οι ημέρες είναι κοντά, ίσως πιο κοντά και από το αύριο. Δόξα τον Αλλάχ, αξιωθήκαμε να φτάσουμε σε αυτό το αύριο.

Ακούσατε το ποίημα και έλεγε η θα ανοίξει. Η Αγία Σοφία.... Ανοιξε η Αγία Σοφία; Μας αξίωσε ο Θεός. Δόξα τον Αλλάχ».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα